• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

Színek a gyerekszobában

A színnek mély hatással lehetnek az emberekre. A gyerekszoba színe befolyásolhatja a gyerekünk viselkedését. Íme, néhány dekorációs tipp a színek használatához, valamint az előnyeik és hátrányai:

1.            Rózsaszín
A lányok szobáiban előszeretettel alkalmaznak rózsaszínt. Bár az 1900 –as évek elején még a rózsaszín a fiúk színe volt és a kék a lányoké. Aztán ez valami oknál fogva megfordult és most már el sem tudnánk képzelni, hogy egy kisfiú rózsaszín szobában éljen vagy épp rózsaszín ruhákba öltöztessük. A rózsaszín hátránya, hogy idegességet vagy fejfájást is okozhat. Kombináljuk hűvös szürkével vagy meleg barnával, illetve magát a rózsaszínt ne használjuk intenzív erős árnyalatban.

- Elmo elemes ifjúsági összeállítás

2.            Kék
A kék hagyományosan a fiúk színe. Egy nagyon nyugodt szín, amely kiváló választás temperamentumos gyerkőcök számára. A kék szoba előnye, hogy csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást. Viszont túlzott alkalmazása depresszióssá, kedvtelenné teheti gyermekünket. Alkalmazzunk vidám színeket és formákat a szobában.

- Trend elemes ifjúsági összeállítás

3.            Zöld
A zöld egy csodálatos választás a gyermekszobák számára. Az osztálytermekben is népszerű, mert úgy tartják, hogy segítenek az olvasásban és a tananyag megértésében. Egy másik jó tulajdonsága, hogy nyugtató. A sötét árnyalata viszont nyomasztó lehet, ellentétben a menta vagy az alma zöldjével. Válassz a világosabb zöldekből, és csak a kiegészítőknél használj sötét árnyalatokat.

4.           Sárga
A sárga egy semlegesebb szín, tökéletes választás lehet mindkét nemnél. A rikítós árnyalatot csak 1-2 falra alkalmazzunk, párosítsunk hozzá fehér falat és bútorokat. Ha az összes falat szeretnénk sárgára festeni, akkor válasszunk egy füstösebb, barátságosabb árnyalatot.

- Bubu elemes ifjúsági összeállítás

A butorbox.hu jelen van a Facebookon is, kövess minket ott is, hogy ne maradj le újdonságainkról.