• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

A kulcs a legjobb irodai szék kiválasztásához

Az irodai dolgozók idejük nagy részét üléssel töltik. Az elmúlt években egyre több olyan tanulmány jelent meg, amelyek azt mutatják, hogy az ülés számos egészségügyi problémát okozhat vagy súlyosbíthat, különösen a hátproblémákat. A hosszú ideig való ülés nagy nyomást gyakorol a gerincre és a csípőcsontokra. Az ülés pozíciója más ízületeket is megterhelhet, és gátolhatja a végtagok és a hát jó vérkeringését. Az egyik legjobb megoldás ezekre a problémákra az, ha egyszerűen felkelünk az asztaltól és sétálunk párszor a nap folyamán. Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy elkerülje a hosszú távú ülést a munkája során. Ezért fontos a megfelelő irodai szék kiválasztása. Egy jól megtervezett ergonomikus szék sokat tehet a testünkre nehezedő terhelés minimalizálásában, és nagy hatással lehet az irodai dolgozók egészségére és termelékenységére.

Nincs olyan, hogy mindenki számára tökéletes szék, de vannak olyan funkciók, amiket mindenkinek érdemes figyelembe vennie.

Akár magadnak, akár az irodába az alkalmazottaknak vásárolsz széket, nehéz lehet megtalálni a tökéletest. Minden ember különbözik, ezért a jó irodai szék kulcsa az állíthatóság. Az állítható szék lehetővé teszi azt, hogy mindenki a saját igényeire, testi adottságaira tudja állítani őket. 5 fontos tényező van, amit figyelembe kell venni a forgószékeknél. Lássuk!

Nixon  

1.            Szék magassága
Mire figyelj: Úgy kell beállítani a széket, hogy a talpad a földet érje és a combod párhuzamos legyen a talajjal. Ha íróasztal előtt ülsz, akkor az alkarod párhuzamos kell legyen az asztal lapjával miközben írsz.
Miért fontos: A túl magas szék nyomást gyakorol a térd mögötti területre, csökkenti a keringést. A túl alacsony szék feljebb helyezi a térdet a csípőnél, ami extra nyomást gyakorol az alsóhátra és a csjpőcsontra.

2.            Háttámla
Mire figyelj: A szék háttámlájának lehetővé kell tennie a magasság és a szög beállítását a gerinc görbéjének követése érdekében.
Miért fontos: A háttámla helyes beállítása csökkenti a gerincre és a csípőcsontokra nehezedő nyomást, miközben a felhasználó kényelmesen végezheti a munkáját. A megfelelő beállítás leveszi a terhez a vállról és a karokról is.

  

3.            Háttámla alsó része
Mire figyelj: A jó minőségű deréktámasszal ellátott széknek lehetővé kell tennie a tartó szilárdságának és helyzetének beállítását. A támasznak tükröznie kell a gerinc görbéjét.
Miért fontos: A háttámla alsó része az egyik legfontosabb szempont mindközül. Azok az irodai dolgozók, akik nem rendelkeznek a megfelelő deréktámasszal, óriási kockázatot vállalnak az alsó hát fájdalom kialakulásában. Az olyan szék amely nem támogatja kellően a derekat, hosszútávon a gerinc görbéjének ellaposodásához vezet. Másrészt a jó deréktámasz elősegítheti az oxigénnel kezelt vér áramlását az agyba, ami így a munka minőségének javulásához vezethet.

4.            Ülés mélysége
Mire figyelj: Az új szék ülésének könnyen felfele és lefele állíthatónak kell lennie, hogy illeszkedjen a lábad hosszához. Ideális esetben a hátad a háttámlának van dőlve, talpad a földön pihen, a térdhajlat és az ülés közt még marad 5-10 centi.
Miért fontos: Ha a szék túl magas, akkor a használója arra kényszerül, hogy előrébb üljön, de így elveszíti a háttámla által kínált lehetőségeket.

  

5.            Karfa
Mire figyelj: A jó kartámasznak állítható a magassága és elfordítható. A kartámaszokat úgy kell elhelyezni, hogy kényelmesen tudd pihentetni a karod rajtuk és az asztalon. A kartámasz magassága, sose legyen magasabb mind a könyök magassága.
Miért fontos: A kartámasz fontos szerepet vállal a karjaink pihentetésében, ez elforgatás szerepe akkor jön jól, ha közelebb szeretnénk ülni az asztalhoz.

Most, hogy tudod mik a fő szempontok ideje felkeresned a webáruházunkat, ahol beszerezheted számodra a tökéletest!