• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

10 szórakoztató és meglepő tény a bútorokról - II rész

A bútorok körülvesznek minket a mindennapjainkban, elképzelhetetlen lenne nélkülük az életünk.
Összeválogattunk ismét 10 érdekességet, amit talán Te sem tudtál.

1.            Bad König-Zell, Németország. 2009-ben rendezték meg az első irodai székverseny bajnokságot, amelyen 70 résztvevő vett részt.. - Válassz egy vezetői forgó széket tőlünk, és nevezz Te is a versenyre!


- a versenyen kötelező a bukósisak

2.            A hintaszékezés rekordját Denis Eastering tartja, aki négyszáznyolcvan, azaz 480 órát töltött hintaszékezéssel egyhuzamban. – Ez is csak azt erősíti, hogy már minden furcsa dologra van világrekord.

3.            A bőr a marhahús feldolgozás ipari mellékterméke, ha nem használnák fel a bútorgyártásban ezt a bőrt, akkor hulladékként kezelnék. – Ami valakinek szemét, az másnak egyenesen kincs! Bőr ülőgarnitúrát szeretnél? Van egy remek hírünk, az általunk forgalmazott garnitúrák szinte kivétel nélkül kaphatók bőrrel.

4.            A "szék" szót egyszer sem említi a biblia . – Vajon mire ülhettek?

5.            Az egyenesen ülés megterhelő a gerinc számára, ehelyett egy kicsit előredőlve ajánlatos ülni a széken. – Átverés volt az életem egészen idáig.

6.            Ha elveszíted a kulccsomód 53% az esély rá, hogy a kanapéban találod meg . – Talán mindenki járt már így, hogy megetta a kulcsait a kanapé, vagy a távirányítót.

7.            Az emberek 85%-a nem használja vacsorázáshoz az ebédlőasztal, helyette a kanapén ülve fogyasztja a vacsorát TV nézés közben. – Valljuk be, hogy tényleg jobban esik ott a vacsora!

8.            Tanulmányok kimutatták, ha 15 percnél tovább tart elaludni, akkor valószínű nem megfelelő matracon alszunk  . – Ha veled is ez a helyzet, válassz egy matracot nálunk! Akár 10 év garanciával.


- nézz szét a webárúházunkban, és ha kérdésed merülne fel, hívj minket bátran

9.            Egyes kutatók szerint a hintaszéket Benjamin Franklin találta fel. – Viszont Németországban 1860-ban Michael Thonet német mester alkotta meg a prototipust. Mindenkinek ismerős lehet a Thonet szék elnevezés.

10.           Az irodai székek még az olcsóbb kategóriában is igen kényelmesek tudnak lenni, mert ezeknél a daraboknál is figyelembe veszik, hogy a használója napi 8 órát fog benne tölteni . – Érdemesebb beszerezni az alkalmazottaknak egy kényelmesebb típust, mert ez javíthatja a munkájukat!