• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

Salone Internazionale del Mobile Milano 2023

Megannyi izgalmas újdonságot fedeztünk fel a Covid után újra a régi pompájában tündöklő rendezvényen, amelyek közül több modell kínálatba emelését is tervezzük. 

A pavilonokban több száz különböző stílusú stand kapott helyet, ahol a legújabb trendek szerinti és a klasszikus vonalak is jól megfértek egymás mellett. Az esztétikumhoz a túlnyomó többség esetén kényelem is társult, ami nem csoda a nagy nemzetközi tervezőkkel együttműködő gyártók esetében. A nagybútorok vonalvezetésére és kialakítására egyszerre volt jellemző a modernség és a minimalista jegyek alkalmazása a kellemes és otthonos érzet garantálásával. Az új és trendi anyagok és színek használata, valamint a kényelem és a funkcionalitás egészséges elegye is figyelemre méltó volt több gyártó esetében.

A kiállítás összetettségét és elképesztő méreteit jól mutatja, hogy a hatalmas területen szebbnél szebb enteriőrökbe és dizájn remekművekbe botlottak a látogatók. A modern és minimalista stílusirányzatok mellett a hagyományos és a rusztikus megjelenésre törekvő standok is elképesztően látványosak voltak. Az idei év jellemző bútorait a nem csak kültéri, vagy csak beltéri használatra, hanem tetszés szerinti elhelyezésre alkalmas darabok adták, miután kül- és beltéren egyaránt használható, tartós anyagból és bevonattal készültek. Ez a trend a lakbe

rendezés szerelmesei segítségére lehet abban, hogy a teraszukból akár második nappalit varázsoljanak.

      A Salone del Mobile kiállításon a látogatók számos extravagáns színű, formájú és anyagú bútort  láthattak, több tervező is különleges és merész színeket használt          alkotásai tervezése során. Az ilyen típusú bútorok feltűnőek és azonnal megragadják a figyelmet,kiváló választást jelentenek azok számára, akik otthonuk                            berendezésével ki szeretnének emelkedni az egysíkú és unalmas enteriőrök tömegéből. 

 A különféle erős és az érzékekre ható színek remekül kombinálhatók fehérrel vagy feketével, mely kifejező kontrasztot alakít ki a belső etrekben. Az élénk narancs, zöld és pink, az év színe a magenta szín, valamint az állatminták különösen népszerűek az idei trendekben, és        az enteriőrbe csempészéssel vidám hangulatot kölcsönöznek egy-egy        helyiségnek.

      A kiállításon az extravagáns vonalak szerelmesei mellett az                        egyszerűbb, letisztult formákat és megjelenést kedvelők is                          megtalálhatták álom bútorukat. A letisztultságot kedvelőknek sem              kell azonban lemondaniuk a különleges funkciókról, hiszen a kiállítók tervező szakemberei majdnem minden bemutatott darabban elrejtettek egy-egy meglepő elemet. Legyen ez akár az üléskomfort, vagy a bevonó anyag, amellyel megannyi változatban játszhat az alkotó az adott bútordarab készítése közben. 

A különböző textilek keverése és sokszor meglepő párosítása is csodálatos végeredménnyel járhat egyes bútorok esetében. Az itt bemutatott fekete-fehér komód is ezzel a játékossággal készült: a tervező a fényes, lakkozott bútort egy fekete-fehér mintás szövettel dobta fel, de a fém, az üveg és a fa mintázatát kombináló íróasztal is a helyiség fókuszpontjává válhat megjelenésével.

Összességében elmondható, hogy a Salone del Mobile továbbra is a lakberendezés leginnovatívabb és legcsodálatosabb bölcsője a világon