• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

Gyerekbiztos lakás tippek

A gyerekek folyton kíváncsiak, szeretnek felfedezni. Szájukba raknak dolgokat, és szokatlan helyekre dugják ujjaikat, lógó zsinórokkal játszanak és bútorokat tologatnak, vagy épp áthúznak. Nem csoda, hogy még a leginkább ártalmatlan helyiség is veszélyes lehet számukra!

Számos intézkedést kell megtenned, hogy megvédd gyermeked a házon belüli sérülésektől vagy balesetektől. Itt adunk néhány biztonsági tippet, amelyek segítenek megakadályozni, hogy gyermeked sérülés érje. Ne feledd, hogy ez egy nagyon alapvető lista.

1.            Szerelj be reteszeket, vagy zárakat a fiókokba és szekrényajtókba.

2.            Vegyszereket, éles tárgyakat, edényeket, gyógyszereket és mindenféle kemikáliát tarts ezekben a zárható szekrényekben.

3.           A készülékek zsinórjait ne hagyd szem előtt lógni. A kíváncsi gyermek meghúzhatja ezt és a készülék a fejére eshet. Ha már nem használod ezeket a készülékeket, húzd ki az áramból. Használj konnektorzárat!

4.           Főzz a tűzhely hátsó felén és fordítsd az edények fülét befelé, hogy véletlenül se tudják magukra rántani a forró ételt.

5.           Tartsd a műanyagszatyrokat is a csemete elől elzárva.

6.           Az instabilnak tűnő bútorokat, mint például a polcok és szekrények, rögzítsük a falhoz. Felmászhatnak rájuk, amik mászás közben felborulhatnak.

7.            Használjunk sarokvédőket az asztalokon, dohányzóasztalokon. Mellőzzük az üveglapos asztalokat, mert ezeket összetörhetik, és a szilánkok megvághatják őket.

8.            Ne hagyjunk a földön dísznövényeket, a picik számára csábító a virágföld megkóstolása, nem beszélve, hogy egyes növények elfogyasztása mérgező lehet.

9.            A redőnyök zsinórja vagy a függönyök sose érjenek olyan magasságig, hogy elérjék őket. Leránthatják ezek tartószerkezetét, vagy a nyakuk köré tekeredhetnek.

10.            Told be a székeket az asztal alá az étkezőben, ezzel csökkenheted az esélyét annak, hogy felmásszanak rájuk.

11.            A lépcsők elején és végén helyezz el kapukat, ha a korlát közé befér a pici feje, akkor érdemes hálót elhelyezni a rések között.

+1           Mindig tartsuk fél szemünket a gyereken. A legkevésbé veszélyes dolog is ártalmas lehet a számukra.

 

Ahogy az elején említettük ez csak egy rövid és alapvető lista. Az örökmozgók biztonsága nagy felügyeletet igényel. Tetszett a cikk? Kövesd a Facebook oldalunkat vagy látogass el webshopunkba és tekintsd meg gyermekbútorainkat.