• info@butorbox.hu
  • Telefon: +36-30-290 2530

10 szórakoztató és meglepő tény a bútorokról - 8.-at tuti nem gondoltad volna

A bútorok körülvesznek minket a mindennapjainkban, elképzelhetetlen lenne nélkülük az életünk.
Összeválogattunk 10 érdekességet, amit talán Te sem tudtál.

1.            Egy kanapé átlagos élettartalma 2958 nap. - Ez kicsit több, mint 8 év! ...AZTA!

2.            A legdrágábban eladott fotel (21 905 000 € ami több mint 7 milliárd forint) a világhírű francia tervező Yves Saint Laurenthez tartozott. – A fotel a Dragon's nevet viseli és 2009-ben árverezték el


- a kézzel készített Dragon's fotel

3.            A kanapék átlagosan az életük során 782 vendéget fogadnak. – ...és vajon mennyi sztorit tudnának mesélni?

4.            A tükör ótörök eredetű szó lehet, a mai csuvas nyelvben a tükröt a töker szó jelöli. – Csak én gondolkoztam gyerekként, hogy milyen vicces lenne, ha a szék elnevezést az asztalra használnánk az asztalt pedig a székre. Igen, felnőtt fejjel ez már nem annyira vicces.

5.            A világ legrégebbi könyvespolca az oxfordi egyetem Bodleian könyvtárában található. – Szeretne egy antik hatású polcot otthonra? Nos, ezt a darabot nem tudjuk megszerezni önnek, de biztosan segíthetünk egy csodálatos könyvespolc kiválasztásában az otthonába.

6.            A japánok egy tatami nevű "ágyon" aludtak. Ezt az egyszerű szőnyeget elterítették a padlón, és reggel ébredés után egyszerűen feltekerték. - A japán etikett szerint nem illik a tatami szegélyezésére rálépni.

7.            A ház és autó után a bútorok a harmadik legdrágább tárgyak, amelyeket az emberek vásárolnak életük során. - Nos, nem feltétlenül. Ha követi az akcióinkat, pénzének akár 40% -át megtakaríthatja. ...csak szólok!

8.            Az irodai székeket nem más, mint Charles Darwin találta fel az 1800-as években. Kerekeket tett a székének lábaira, hogy gyorsabban tudjon mozogni. – Lehet, mégsem a majmoktól származunk, viszont ez a szék egy zseniális találmány tőle.


- Charles Darwin és az ő gurulós széke

9.            A legrégebbi ismert székek 5000 évvel ezelőtt az ókori Egyiptomból származó trónok voltak. – Már az egyiptomiak is használtak összecsukható székeket.

10.          Az életünk kb. 33% -át az ágyban töltjük. – Ha nem szólalna meg az a fránya ébresztő, akkor ez sokkal több is lehetne.

- Egyelőre ennyi. Reméljük, ma is tanultál valami újat!